45 unique apartments

The excellence is in the details

nl/en

The
Developers

Energie en creativiteit

Jelle de Groot/Jos Luth
Ontwikkelaars

COD is niet bang om keuzes te maken. Dus krijgt schoonheid de voorrang in architectuur, wordt er groots gedacht en wordt er initiatief genomen om kansen te creëren voor mensen met bijzondere woonwensen. Door met een frisse blik te kijken naar de herontwikkeling van gebieden en naar de ontwikkeling van gebouwen.

“Sud moest een gebouw worden dat past op zijn plek, dat voor bewoners prettig voelt om te wonen en voor voorbijgangers prettig is om naar te kijken.”

Echt een goed gebouw

“Kop Zuidas ligt binnen de ring en heeft een groene, vriendelijke en kleinschalige uitstraling. Het is dan ook niet verrassend dat dit gebied volop in ontwikkeling is tot een prettig nieuw leefgebied. Wij hebben het initiatief genomen om de plek waar voorheen een oude hts stond nieuw leven in te blazen met hoogstaande architectuur in een esthetisch vooruitstrevende materialisatie.”

“In een tijd dat de nieuwbouwprojecten als paddenstoelen uit de grond schieten, hebben we de moeite en tijd genomen om een gebouw goed te doordenken en uit te werken. Met als oogmerk: een mooi gebouw neerzetten dat er minstens honderd jaar zal staan. Passend in de stijl van de Rivierenbuurt en Zuid.”

“Daarvoor hadden we een architect nodig die de focus zou leggen op context, kwaliteit en op het ontwerpen van goede woningplattegronden. Sud moest een gebouw worden dat past op zijn plek, dat voor bewoners prettig voelt om te wonen en voor voorbijgangers prettig is om naar te kijken. Daar zijn we met Office Winhov in geslaagd.”

“Sud is een heel aantrekkelijke plek voor mensen die zich graag op de stad oriënteren en de faciliteiten die de stad biedt graag binnen bereik hebben. Maar die ook snel en makkelijk aan de stad willen kunnen ontsnappen. In de directe omgeving is er op loopafstand op heel prettig niveau de levendigheid van horeca en winkels. Met de tram, (straks met) de metro, de Noord/Zuidlijn of de fiets is het stadscentrum snel bereikt. En wie de stad uit wil, loopt naar station Amsterdam RAI en pakt daar de trein of zit met de auto binnen een paar tellen op de ring. Qua bereikbaarheid vind je niks beters in Amsterdam.”

“In alle aspecten van de bouw zit kwaliteit: in bijzondere bakstenen, kozijnen, detaillering, hoge kamers en parkeergelegenheid. De verscheidenheid aan energiezuinige appartementen, benedenwoningen en penthouses maakt Sud toegankelijk voor iedereen die kritisch kijkt naar kwaliteit, en die boven alles comfortabel wil leven en wonen. Sud biedt dat allemaal. Voor verschillende mensen: we hebben bewust de keuze gemaakt voor een mix van afmetingen, van 60 m2  tot 205 m2, waardoor een gevarieerde groep bewoners zijn intrek neemt in Sud.”