45 unique apartments

The excellence is in the details

nl/en

The
Landscaper

Organische vormen, echte materialen, grote gebaren

Robert Broekema
Tuinarchitect

De binnentuin van Sud moet een genot zijn voor de mensen die er direct gebruik van maken en voor iedereen die erop uitkijkt. Dat is de mening van Robert Broekema, de tuinarchitect die zowel de tuin van Sud als die van ‘de buren’ ontwerpt. Die twee kunnen straks worden beleefd als 1 grote groene binnentuin waarin vanuit een duidelijk idee spanning en ruimte wordt gecreëerd door te spelen met lijnen en organische vormen vaste patronen te doorbreken.

“Ik maak het mogelijk voor de gebruikers om ook een beetje over de hagen heen te kunnen kijken om zo het idee los te laten dat ruimte ophoudt bij je eigen erfgrens.”

Beuken en hortensia’s

“Van de binnentuin die we gaan realiseren, gaan straks 3 huiseigenaren en een commerciële huurder uit de plint gebruik maken. En die willen allemaal hetzelfde: een tuin waar je de seizoenen in herkent, die je graag en makkelijk gebruikt en die groter lijkt dan ie werkelijk is. De bewoners van de bovenliggende appartementen willen we uitzicht bieden op een levendige, groene buitenruimte.”

“Het Sud gebouw is heel recht, ik heb daarom gewerkt aan een ontwerp dat door zijn vorm en diagonale belijning spanning oproept en de tuinen groter maakt. En ik maak het mogelijk voor de gebruikers om ook een beetje over de hagen heen te kunnen kijken om zo het idee los te laten dat ruimte ophoudt bij je eigen erfgrens.’

“De aanleiding voor deze manier van ontwerpen en het ontwikkelen van een gemeenschappelijk tuin, heb ik uit Amerika. Als huizen daar in een groter geheel gebouwd worden, met 12 of 16 huizen, ligt de tuin daaromheen. Die is dan als geheel in een parkachtige, organische stijl ontworpen maar toch heeft ieder huis een eigen stuk tuin. De bewoners hebben daardoor allemaal privacy maar genieten van meer dan alleen hun eigen stukje.”