45 unique apartments

The excellence is in the details

nl/en

The
Modelmaker

Abstractie en verbeelding

Kaita Shinagawa – Modelmaker
Studio KU+

Kaita Shinagawa is designer en modelmaker voor architectonische projecten. In zijn werk maakt hij het verschil door met veel gevoel de essentie van een ontwerp op een iets abstracte -maar daardoor juist prikkelende manier- te visualiseren.

“Ik vind het belangrijk dat mensen, vaak de potentiele kopers, een gebouw niet alleen kunnen begrijpen, maar het ook aantrekkelijk kunnen vinden.”

Een impressie met belangrijke details

“In 2009 ging ik van start met Studio KU+ om op mijn manier invulling te geven aan modelmaking. ‘Op mijn manier’ wil zeggen dat ik het maken van schaalmodellen wat vrijer, met meer creativiteit benader dan gebruikelijk is. Met een goede reden: ik wil de fantasie en het voorstellingsvermogen van mensen prikkelen. En naar mijn idee doe je dat niet met een waarheidsgetrouw 1-op-100 model.”

“Modelmaking is pas waardevol als het een toegevoegde waarde heeft in het proces van ontwikkelen. Als het een toegevoegde waarde heeft voor de architect om zijn idee tot leven te brengen. Mijn vertrekpunt zijn de technische tekeningen van de architect. Door mijn opleiding kan ik die tekeningen ‘lezen’; ik begrijp wat een architect bedoelt, wat zijn motieven zijn voor de keuzes die hij of zij maakt. Die motieven moeten in een model tot leven komen, die moeten voor iedereen begrijpelijk worden. Dat is mijn taak.”

“Het gaat er mij om mensen een idee te geven van een ontwerp of een gebouw. Niet om hen een concrete miniatuurkopie te presenteren. Ik vind het belangrijk dat mensen, vaak de potentiele kopers, een gebouw niet alleen kunnen begrijpen, maar het ook aantrekkelijk kunnen vinden. Erover kunnen fantaseren en aan de binnenkant van hun ogen ervan kunnen genieten. Het voorstellingsvermogen van mensen is groot en helpt hen bij het maken van hun keuzes.”